Hjälpmedelsteknik invigde ny butik i Helsingborg

Hjälpmedelsteknik invigde

ny butik i Helsingborg

Hjälpmedelsteknik har nu tre butiker i Skåne för äldre, funktionshindrade, sömnapnoikeer och "vanligt folk". Torsdagen den 3 september öppnades ett nytt litet varuhus på Berga industriområde, mitt emot Biltema, i Helsingborg. Det är Magnus Sköld som tillsammans med sin fru Karin är initiativtagare till butiken, som med tiden kommer att ha ett brett sortiment av produkter som är anpassade för de som lider av sömnapné.

Butikskonceptet kommer från Hjälpmedelsteknik Sverige AB i Lomma, som har en av landets största privata butiker, näthandel och även är leverantör av hjälpmedel till kommuner, landsting och privata vårdgivare. Hjälpmedelsteknik Sverige AB har förutom tre butiker i Skåne även en butik i Växjö och snart invigs en femte butik, belägen i Mälardalsregionen.

- Vi vill bidra till ökad livskvalitet, bibehållen och förbättrad hälsa och enklare vardag för många, säger vd Magnus Sköld.

300 personer på invigningen

Omkring 300 personer besökte butiken öppningsdagen. Representanter från butiken i Lomma och Kristianstad (butikschef Lisa Eidevall) fanns på plats för att  bistå sina nya kolleger. Programmet hade inslag av att t ex prova på andullationsmassage, en nyhet för Sverige, men som länge praktiserats av fotbollsklubben Real Madrid och Tysklands olympiska kommitté. Det fanns även möjlighet att provköra elscootrar, titta på ombyggda bilar för funktionshindrade samt att mingla till levande jazzmusik. Under eftermiddagspasset klippte Anna Jähnke, kommunalråd (m) det obligatoriska bandet och butiken var därmed officiellt invigd.

Magnus Sköld berättar också att Hjälpmedelsteknik Helsingborg kommer att ha en konferenslokal i anslutning till butiken som föreningar och organisationer kan boka kostnadsfritt.

- Det finns så många föreningar, t ex olika patientgrupper och pensionärsföreningar inom vårt område och alla har inte en naturlig mötesplats. Vi vill kunna erbjuda dem en fri möteslokal, säger Magnus Sköld.

Höstmöte i Helsingborg(?)

Apnéföreningen Syd har under ett par års tid haft tillgång till en möteslokal hos Hjälpmedelsteknik Sverige AB i Lomma där de haft sina styrelsemöten. Lokalen i Helsingborg skulle t ex vara helt perfekt för mindre sammankomster typ möte för medlemmarna nordvästra Skåne. Ett större medlems- och informationsmöte i Helsingborg har länge funnits med på patientföreningens agenda. Men för ett sådant informationsmöte är lokalen i Berga inte anpassad. Kanske kan det ändå bli ett möte i Helsingborg innan årsskiftet. Men dess för innan hoppas föreningen att många medlemmar och intresserade kommer till mötet i Ystad den 17 september.

Bland de som lyckönskade de båda butiksägarna med blommor m.m. i samband med invigningen var Apnéföreningen Syd. Avslutningsvis är det bara att önska Magnus och Karin lycka till med den nya butiken!

Anders Nyberg

Magnus och Karin håller i bandet medan kommunalrådet Anna Jähnke (m) klipper.

Magnus och Karin Sköld driver tillsammans Hjälpmedelstekniks nya butik i Berga, Helsingborg

Årsmötet 2014 i Bilder