Välkommen till Apnéföreningens Gästbok
Skriv i gästboken
Gästbok
2019-04-03 12:22
Cpap maskinen är såld och så även öppnad Quattro Air helmask
2019-01-12 13:27
Har även en begagnad cpap maskin Philips dreamstation, använd ca 2600 timmar. Med befuktare. Pris 1900kr. Jag nås på Tel: 0793344796. Mejl: mikael.renglov@hotmail.com
2019-01-12 13:23
Hej! Har några helmasker jag inte behöver längre. 1st Resmed Airfit F10, storlek M. Helt ny/ oöppnad förpackning. 1200kr 2st Resmed Quattro Air, storlek M. Helt nya/ oöppnad förpackning. 1200kr st 1st Resmed Quattro Air, storlek M. Öppnad och provad. 1000kr Alla masker är till män. Bor utanför Malmö. Jobbar runt i Skåne, mest Kristianstad med omnejd. Leverans efter överenskommelse. Skickar helst inte då jag vill gå igenom varan med köparen för bådas trygghet. Med vänlig hälsning Mikael R
Stefan BOREMAN medlem
2018-09-05 21:07
Tejpa munnen för att använda näsmask, det var det värsta jag hört. Jag själv sa till direkt att jag ville ha helmask , jag kan inte förstå att man kan hålla munnen stängd när man sover. Men fördomarna lever hos personalen, men i Grekland finns det en affär i varje gathörn som har cpap, och det var ingen kö till sömnkliniken. Jag tycker att det är för mycket snark-komplex som skymmer apne. Min mamma sa att hon bara slutade att andas när hon sov, och det är ärftligt, och det sitter i hjärnstammen, och jag har fått köpa en apap efter mycket utförliga kontroller i Grekland, och redan första natten försvann apne-mardrömmar som jag haft ända sedan tjugoårsåldern, och nu är nerver muskler mage balans och hjärta och blodtryck mycket bättre, och även näspolyperna, som gjort det svårt att andas genom näsan ! Tänk att man skulle få uppleva det vid 61 års ålder !
2018-03-22 15:46
Om CPAPen behöver servas ska man vända sig till det sjukhus som gav dig CPAPen. Du sa också be dem kalla dig för återbesök, du kanske behöver en ny maskin och om det var länge sedan du var där behövs ev en ny utredning. Boka tid.
Jan A
2017-12-20 09:42
Bästa tejpen heter Durapore
Jan A
2017-11-18 10:04
Vilken tape är bra att använda för att taipa munnen med halvmask/näsmask?
2017-10-08 17:39
Jag har haft en cpap i rätt många år nu aldrig fått något återbesök nu har min maskin problem att starta vart vänder man sig?
Karl_Gustav Strand
2017-07-14 18:04
Jag blev glad när jag fick Resmed Air fit F10 för det var bra att slipa pannstödet. Jag köpte min 2016-09-23 den gick sönder 2017-01-19 så mycket att det läckte. Kontaktade försäljningsstället och det fanns ingen att göra.Garanti gällde bara 3mån. Kontaktade resmed och fick en ny på förlängd garanti. allt väl så långt. Fick en ny mjukdel 2017-01-27 . Nu är det likadant med den nya spricker i mjukdel mot hakan. Jag har haft mirage qautro flera stycken i 10 års tid och aldrig haft dessa problem. Nu tröttnar på detta skit. Ska försöka med annat fabrikat. för enligt resmed har dom aldrig haft problem med detta. Det är tråkigt att jag med andra råket ut för detta.
Kjell A
2016-10-23 19:42
Tack för svar, Karin. Det går att köpa bara mjukdelen, den kostar 1000 kr. Tyvärr så har maskramen en infästning i silikon som har spruckit, trots endast normalt slitage, så jag är tvungen att byta hela masken. Man frågar sig om Resmed medvetet valt en konstruktion som gör utrustningen till förbrukningsvara. Jag är tacksam att denna gästbok finns för jag skulle inte vilja diskutera denna fråga under mitt fulla namn på facebook, privat grupp eller ej. Det finns gränser för vilka delar av mitt privatliv jag vill dela med mig av till företag som facebook som helt saknar skrupler och integritet.
Karin S
2016-10-23 17:28
Räcker det inte med att bara köpa mjukdelen så blir det lite billigare antingen genom att beställa den på nätet hos ResMed eller hos Hjälpmedelsteknik som har butiker i Lomma, Helsingborg och Kristianstad. Jag har aldrig hört att någon köpt utrustning från utlandet så jag kan inte yttra mig om det. På facebook finns en sluten grupp som heter Sömn- och snarkgruppen och som leds av Patrik Illar som är ordförande i Öst. Du kan gå med i den gruppen och ställa din fråga där. Kanske finns det någon som har ett svar. Det är mer än 600 medlemmar i gruppen. Lycka till.
Kjell A
2016-10-21 12:04
Jag har haft en Resmed Airfit F10 ett tag och behöver nu byta ut mjukdelen för första gången. Resmed säljer hela masken för 1900 kr, rätt dyrt alltså. Min fråga är var andra köper sina reservdelar till Resmed? Jag hittar förstås nätbutiker tex i USA som verkar ha betydligt mer humana priser. Jag skulle föredra en leverantör i Sverige eller EU. Mer avlägsna leverantörer är förstås okej om du tycker att de har bra service och pris.
Patric Ilar
2015-10-31 12:26
Vilken fin hemsida ni har fått. Själv står jag nu i startgroparna för att starta vår egna Sömnapnéförening här i Östergötland :-) Önskar er en trevlig helg. Mvh. Patric